Hoogwerker Certificaat Rotterdam

Ben u opzoek naar een hoogwerker certificaat Rotterdam? HWS (HoogWerkerSpecialist), is specialist op het gebied van de verhuur van heftrucks en hoogwerkers. Daarnaast zijn wij sinds een aantal jaren begonnen met het aanbieden van opleidingen en cursussen voor hoogwerkers en heftrucks. Doordat de hoogwerkers door de jaren heen zijn veranderd op het gebied van lichtere materialen. Zijn er ook meer veiligheidsrisico’s bijgekomen. Door deze opleidingen aan te bieden, zal er meer kennis worden gewonnen op het gebied van veiligheidsnormen en gebruik. Neem nu contact op voor meer informatie!

Certificaat behalen

Bij het behalen van een hoogwerker certificaat Rotterdam, ontvangen de deelnemers een PAL-card en IPAF-certificaat. Deze beiden passen zijn 5 jaar geldig en worden al in verschillende landen erkend. Het is niet verplicht om een hoogwerker certificaat te hebben maar het wordt bedrijven wel aangeraden. Dit komt door de Arbowetgeving die er op dit moment geldt. Die schrijft voor dat werknemers voorzien moeten zijn van de benodigde kennis om een hoogwerker te kunnen besturen en daarvoor ook op de hoogte zijn van de risico’s. HWS is een voorstander van deze wetgeving, dit komt doordat het besturen van een hoogwerker de benodigde kennis vergt. Het besturen brengt veiligheidsrisico’s mee, dit wordt dan ook uitgebreid meegenomen in de cursus.

Bij het behalen van een hoogwerker certificaat Rotterdam komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Inspectie van de hoogwerker
• Veiligheidsvoorschriften
• Praktijkoefeningen
• Wet-en regelgeving
• Praktijkexamen (individueel)
• Onderhoud van de hoogwerker

Een hoogwerker certificaat Rotterdam behalen

Het behalen van een certificaat kan de efficiëntie verbeteren en neemt een groot aantal veiligheidsrisico’s weg. Een certificaat behalen kan dus van grote toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf. Ons deskundigen helpen u graag. Mocht u nog verder vragen hebben over het behalen van certificaten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.