Cursus hoogwerker

HWS biedt naast verhuur, ook opleidingen aan op het gebied van hoogwerkers, heftrucks en verreikers. Één daarvan is de cursus hoogwerker. Wij bieden cursussen aan vanaf €95,-, deze varieren van lengte en plaats. heeft u vragen over onze cursussen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de invulling. Vul nu ons contactformulier in! U krijgt snel antwoord van ons.

Cursus hoogwerker HWS – Specificaties

De cursus is gebaseerd op het werken met 4 verschillende soorten hoogwerkers, wereldwijd gebruikt. De cursus omvat de categorieën 1a, 1b, 3a en 3b. Er wordt per categorie een praktijkexamen afgenomen.

1A: Verticaal werkende, éénpersoons gestempelde hoogwerkers
1B: (knik)telescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis en spinhoogwerkers met stempels.
3A: Zelf rijdende schaarliften en zelf rijdende éénpersoons verticaal-liften.
3B: Zelfrijdende (knik)telescoophoogwerkers met jib.

HWS opleidingen

HWS Verhuur BV staat gecertificeerd als IPAF opleidingscentrum. Hierbij staat de cursus hoogwerker onder toezicht van het IPAF (International Powered Access Federation). De cursus betreft een dagopleiding en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Beiden worden afgesloten door middel van een examen. Vooropleiding of ervaring met een hoogwerker is niet noodzakelijk. Deelnemers krijgen na slagen zowel een diploma als een PAL Card toegestuurd per post. Het examen kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden afgenomen. Andere talen zijn mogelijk op aanvraag.
De opleiding omvat o.a. de volgende onderdelen:
● Wet- en regelgeving;
● Dagelijks onderhoud;
● Voertuig inspectie;
● Veiligheids- voorzieningen;
● Praktijk oefeningen;
● Praktijk examen (individueel).

Voor vragen over deze opleiding en aanmelding, neem contact op met HWS. Wij hopen u snel te mogen ondersteunen!

Neem contact met ons op!
Cursus hoogwerker